Προερχόμενο από τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, από την Γουατεμάλα, ο καφές μας GUATEMALA είναι 100% Arabica, οι καφεόδενδροι αναπτύσσονται σε υψόμετρο ίσο ή μεγαλύτερο από 1.100 μέτρα. Συλλέγεται σε ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση ενός αραβικού καφέ λεπτού και με λίγη πικρία.
Είναι ένας ισορροπημένος και ήπιος καφές. Ο καφές μας GUATEMALA, με νόστιμα αρώματα μπαχαρικών και πιπεριού, έχει πραγματικά εξαιρετική γεύση. Ένα λεπτό ρόφημα με πολύπλοκα αρώματα που αξίζει να ανακαλύψετε.
Ο κακάο είναι μια ουσία που προέρχεται από τους αποξηραμένους και πλήρως ζυμωμένους σπόρους του κακαόδεντρου, ενός τροπικού δέντρου που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, γνωστό επιστημονικά ως Theobroma cacao. Ο κακάο είναι η κύρια πρώτη ύλη για την παραγωγή σοκολάτας, σκόνης κακάο και βουτύρου κακάο.
Ο πράσινος καφές αναφέρεται στους μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι προέρχονται από τον καρπό του καφεόδεντρου, συνήθως από τις ποικιλίες Coffea arabica ή Coffea canephora (robusta). Σε αντίθεση με τους καβουρδισμένους κόκκους καφέ που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παραδοσιακού καφέ, οι πράσινοι κόκκοι καφέ διατηρούν το φυσικό τους χρώμα, καθώς και το αρχικό τους διατροφικό και χημικό προφίλ.
Ο πράσινος καφές σε κόκκους αναφέρεται στους μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι εξάγονται από τους καρπούς του καφέ. Αυτοί οι κόκκοι διατηρούν το φυσικό τους πράσινο χρώμα και τις χημικές τους ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωρογενικά οξέα, τα οποία καταστρέφονται εν μέρει κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος. Οι κόκκοι πράσινου καφέ χρησιμοποιούνται για το καβούρδισμα στο σπίτι, την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής και, μερικές φορές, για εγχύσεις.
Ο καθαρός καφές Arabica από την Γουατεμάλα είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Προερχόμενος από βιολογικές φυτείες, αυτός ο καθαρός Arabica αποκαλύπτει λεπτές φρουτώδεις νότες κατά την καβουρδιστική διαδικασία.
Η καφετιέρα Chemex επιτρέπει την παρασκευή έως 10 φλιτζανιών καφέ. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό. Ο ξύλινος δακτύλιος και η δερμάτινη ταινία που την περιβάλλει της προσδίδουν πολύ κομψό στυλ.
Η απλότητα του σχεδιασμού της και τα ουδέτερα υλικά την καθιστούν πρακτική και εύκολη στη χρήση. Χρησιμοποιείται με ένα απλό φίλτρο που τοποθετείται στην κορυφή της καφετιέρας.
Η μέθοδος παρασκευής καφέ της διατηρεί τα περισσότερα αρώματα δυνατά.
Η γνώμη του ειδικού:
“Όταν μιλάμε για ήπια μέθοδο, αμέσως σκεφτόμαστε την Chemex. Και όχι άδικα, είναι η σταρ του Slow Coffee. Είναι η καφετιέρα για να απολαύσετε έναν καφέ. Μας προσφέρει έναν πολύ ήπιο καφέ, κοντά σε μια έγχυση, με απαράμιλλη αρωματική δύναμη. Είναι πραγματικά η ιδανική προετοιμασία για να πιείτε έναν καφέ μετά από ένα γεύμα και να τον μοιραστείτε.”
Οι αποφλοιωμένοι κάσιους είναι βρώσιμοι σπόροι που έχουν αφαιρεθεί από το σκληρό και τοξικό τους κέλυφος. Προέρχονται από το δέντρο του κάσιους (Anacardium occidentale) και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία για να αφαιρεθεί η εξωτερική τους επένδυση, καθιστώντας τον εσωτερικό σπόρο έτοιμο προς κατανάλωση. Οι αποφλοιωμένοι κάσιους εκτιμώνται ευρέως για τη γλυκιά τους γεύση και την τραγανή τους υφή.
Η λευκή ζάχαρη είναι ένας κρυσταλλωμένος καθαρισμένος γλυκαντικός παράγοντας που προέρχεται από την ζαχαροκάλαμο ή τη ζαχαρότευτλο. Είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος ζάχαρης στα νοικοκυριά και τη βιομηχανία τροφίμων για να γλυκάνει και να συντηρεί τρόφιμα και ποτά. Χημικά, η λευκή ζάχαρη αποτελείται κυρίως από σακχαρόζη.
Οι ξηροί καρποί είναι φρούτα των οποίων η περιεκτικότητα σε νερό έχει μειωθεί μέσω μιας διαδικασίας αποξήρανσης, είτε με φυσικές μεθόδους (όπως η αποξήρανση στον ήλιο), είτε με τεχνητές μεθόδους (όπως η αποξήρανση με ζεστό αέρα). Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τη συντήρηση των φρούτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας παράλληλα τα απαραίτητα θρεπτικά τους συστατικά.
Η αραβική κόλλα, γνωστή και ως κόλλα ακακίας, είναι μια φυσική ρητίνη που εξάγεται από τους κορμούς και τα κλαδιά δέντρων του γένους Acacia, κυρίως από την Acacia senegal και την Acacia seyal. Χρησιμοποιούμενη εδώ και χιλιάδες χρόνια, η αραβική κόλλα εκτιμάται για τις παχύρρευστες, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές της ιδιότητες σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών.
Το βούτυρο καριτέ είναι ένα φυτικό λίπος που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου καριτέ (Vitellaria paradoxa), το οποίο αναπτύσσεται κυρίως στη Δυτική Αφρική. Χρησιμοποιούμενο εδώ και αιώνες για τις θρεπτικές και επανορθωτικές του ιδιότητες, το βούτυρο καριτέ είναι ένα πολύτιμο συστατικό στα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης δέρματος.
Η μπανάνα είναι ο βρώσιμος καρπός που παράγεται από πολλές είδη γιγάντιων πολυετών βοτάνων του γένους Musa. Καλλιεργείται κυρίως σε τροπικές περιοχές και εκτιμάται παγκοσμίως για τη γλυκιά της γεύση και την κρεμώδη υφή της. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες, αλλά οι πιο κοινές είναι οι μπανάνες επιδόρπιο (μπανάνες Cavendish) και οι πλατάνια.
Η ζάχαρη είναι μια γλυκιά και κρυσταλλική ουσία που αποκτάται κυρίως από την ζαχαροκάλαμο και τη ζαχαρότευτλο. Χημικά, η ζάχαρη αποτελείται από σακχαρόζη, ένα μόριο που σχηματίζεται από τον συνδυασμό ενός μορίου γλυκόζης και ενός μορίου φρουκτόζης. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντική ουσία σε τρόφιμα και ποτά, καθώς και σε διάφορες μαγειρικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
Η καστανή ζάχαρη είναι μια ποικιλία ζάχαρης που περιέχει μια ορισμένη ποσότητα μελάσας, η οποία της δίνει το καστανό χρώμα και τη χαρακτηριστική γεύση της. Μπορεί να παραχθεί με δύο κύριους τρόπους: προσθέτοντας μελάσα στη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη ή λιγότερο επεξεργάζοντας τη ζάχαρη ώστε να διατηρήσει ένα μέρος της φυσικής της μελάσας.
Η αραβική κόλλα, γνωστή επίσης ως κόλλα ακακίας, είναι μια φυσική ρητίνη που εξάγεται από τους κορμούς και τα κλαδιά δέντρων του γένους Acacia, κυρίως από την Acacia senegal και την Acacia seyal. Χρησιμοποιούμενη εδώ και χιλιάδες χρόνια, η αραβική κόλλα εκτιμάται για τις παχύρρευστες, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές της ιδιότητες σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών.
Αυτός ο καφές προέρχεται από την φάρμα Tega & Tula Specialty Coffee Farm, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Ahadu Woubhset. Οι Tega & Tula είναι στην πραγματικότητα δύο γειτονικές φάρμες, ονόματι από τα δύο γειτονικά χωριά Tega και Tula, που βρίσκονται στο Woreda, ή διαμέρισμα, του Gibo, στην Kaffa, στην Αιθιοπία. Η συνολική έκταση της φάρμας είναι 500 εκτάρια, με σχεδόν 400 εκτάρια φυτεμένα με καφέ. Η φάρμα είναι πιστοποιημένη βιολογική και παράγει τόσο πλυμένους καφέδες όσο και φυσικούς καφέδες.
Ο Ahadu είναι ένας επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της διοικητικής ομάδας του Ethiopian Commodity Exchange. Το 2000, αποχώρησε από την ECE και αποφάσισε να επενδύσει ο ίδιος σε μια φάρμα για να παράγει αποκλειστικά καφέ ειδικότητας.
Βρήκε το τέλειο μέρος, που βρίσκεται στην διάσημη περιοχή της Kaffa, που θεωρείται η απόλυτη κοιτίδα του καφέ Arabica. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα διατηρούσε την φυσική ομορφιά της περιοχής, θα υποστήριζε την τοπική κοινότητα και φυσικά θα παρήγαγε φανταστικούς καφέδες.
ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 74165, 74110
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1830–1870 μ.α.λ.
Το βούτυρο κακάου είναι ένα φυσικό λίπος που εξάγεται από τους σπόρους κακάου (Theobroma cacao), τον ίδιο καρπό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σοκολάτας. Είναι γνωστό για την απαλή του υφή, το χαμηλό σημείο τήξης του και το ελαφρύ άρωμα κακάου. Το βούτυρο κακάου χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων.
Αυτά τα φύλλα εξαιρέσεων καλλιεργούνται σε υψόμετρα από 1.300 έως 2.000 μέτρα και σε θερμοκρασίες μεταξύ 12 και 23 °C. Τα μεγάλα, ανοιχτόχρωμα πράσινα φύλλα, με την υψηλή αναλογία ασημένιων άκρων, αναπτύσσουν στην κούπα ένα γλυκό, λεπτό και ταυτόχρονα φρουτώδες άρωμα. Το εκχυλισμένο φύλλο έχει μια ανθώδη οσμή.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ: 1 έως 3 λεπτά
Ο κάσιους είναι ο βρώσιμος σπόρος σε σχήμα νεφρού του φρούτου του κάσιους, ενός τροπικού δέντρου που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, κυρίως καλλιεργούμενου σε τροπικές περιοχές του κόσμου, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ και η Δυτική Αφρική. Επιστημονικά γνωστός ως Anacardium occidentale, ο κάσιους εκτιμάται για τη γλυκιά του γεύση και την τραγανή του υφή.
Εξαιρετικό τραπεζάκι σαλονιού μοναδικό στο είδος του από ανακυκλωμένο ξύλο από την Ινδία, με επιφάνεια πάχους 1,8 εκ. και μαύρα μεταλλικά πόδια για έναν ακαταμάχητο εξωτικό και μοντέρνο συνδυασμό.
Χρώμα προϊόντος: Καφέ
Διαστάσεις: 120.0 (Μ) x 60.0 (Π) x 45.0 (Υ)
Υλικά: Υλικά Ποδιών: Μαύρο Μέταλλο, Υλικά Επιφάνειας: Ανακυκλωμένο Ξύλο
Το τραπεζάκι Galet με τις στρογγυλές και αρμονικές γραμμές του συμβάλλει στη δημιουργία ενός ζεν, εκλεπτυσμένου χώρου που ευνοεί την χαλάρωση. Μπορεί να προσθέσει μια προσωπική πινελιά στην υποδοχή με τους πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων του.
Εδώ, δεν συλλέγουμε τους πιο νεαρούς βλαστούς, αλλά το φύλλο του Souchong, φύλλα πιο ώριμα και μεγαλύτερα που προέρχονται από τις χαμηλές περιοχές των τσαγιών.
Μετά τη ζύμωση, αυτά τα φύλλα τοποθετούνται σε ζεστές σιδερένιες κατσαρόλες και ψήνονται για λίγο, μετά τα οποία το τσάι καπνίζεται σε ξύλα πεύκου πλούσια σε ρητίνη. Η διάρκεια του καπνίσματος καθορίζεται ανάλογα με την ποικιλία (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Lapsang Souchong Crocodile).
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 4 λεπτά